top of page
Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Ukončení školního roku v 1. třídě

Červen byl plný dalších krásných dnů a zážitků.


Zde přehled těch nejzajímavějších a pro nás důležitých momentů:


Děti si užily 2 dny plné zajímavých sportovních her. Byly namíchány ve družstvech spolu se staršími dětmi a každý měl ve svém týmu důležité místo. Děti zkusily rozmanité disciplíny, skok do dálky, do výšky, chodily na chůdách, šplhaly, zdolávaly překážkovou dráhu, hrály kroket, míčové hry a další. Mnoho nového si vyzkoušely a mnoho se toho naučily.




Děti se pilně učily, opakovaly, ohlédly se za tím, co už všechno za 1. třídu zvládly. Kolik umí přečíst písmenek? Kolik jich napíší? Umí všechna velká i malá písmena? Jak plynule čtou? Do kolika počítají? S jakými matematickými prostředími si ví rady? A umí používat peníze při hře obchodování? Jaké písničky se naučily? Na co jsou vlastně pyšní, co se jim v tomto roce podařilo, kde se překonaly, co skvělého zvládly? Bylo toho mnoho, za co se mohou děti pochválit a my z toho máme také velikou radost. I v angličtině vidíme veliké pokroky, děti dokáží reagovat při hrách, dokáží říci, jak se mají a základní fráze. Dokáží pojmenovat své oblíbené jídlo, a tak jsme letos angličtinu zakončili společným piknikem. Bylo to skvělé a hlavně chutné!





A z čeho máme právem velikou radost? I když se slimáci snažili nám hodně dobrůtek na zahradě sníst, i nám něco zbylo, a tak jsme si mohli nakrájet salát, na kterém jsme si pochutnali. Vyrostl nám hlávkový salát, špenát, rikota. Přidali jsme pár ingrediencí na dochucení a vznikl nám skvělý salát plný vitamínů.

Udělali jsme si nápoj z máty a meduňky. Byla to pro nás opravdová pochoutka a odměna za každodenní práci a starání se, aby nám rostlinky krásně rostly. Takovéto chvíle zažívat s dětmi nám dává opravdový smysl. Protože toto je opravdový život v napojení na přírodu a roční cyklus.




A co myslíte, jaký nejlepší dárek a vzpomínku jsme mohli dát letos dětem? Ano, asi největší zážitek byl pro nás starání se o Bodlinku a puštění jí do přírody. A tak si děti vysvobodili svého ježka v kleci. Tento symbol jim může připomínat právě ten dobrý skutek při zachránění jednoho zvířátka a my věříme, že naši prvňáci budou na zvířátka myslet i nadále, budou ohleduplní, starostliví a ještě jich zachrání za svůj život mnohem více.


Přejeme všem krásné léto, užívejte si ho plnými doušky a v září zase na viděnou.


Sára a Petra




Comments


bottom of page