top of page
Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Spolupráce 1. třídy se staršími studenty, setkání s rodiči

Prvňáčci mají spoustu dalších zážitků. Taky vám o nich vypravují?

Dny v první třídě ubíhají velmi rychle, pořád se něco děje. Nejenom, že pravidelně počítáme, čteme a píšeme. Také se učíme anglicky, malujeme, zpíváme a chodíme pravidelně ven a potkáváme se s dětmi z vyšších ročníků, které nám připravily několik zajímavých programů.


Tímto děkujeme dětem ze 4. třídy, Toyah se spolužáky pro nás připravila bojovku ve škole, kde děti ve skupinách plnily nejrůznější úkoly na téma rostliny a živočichové. Děti se ocitly v elfím světě a bylo krásné pozorovat, jak se v klidu dokáží domluvit, pomáhat si a najít odpověď na zapeklité otázky.

Také nás navštívila Klára a Kristýna ze 7. třídy, které pro nás udělaly prezentaci o koních a jezdectví.

Terka z 8. třídy pro nás připravila téma dravci a Ondra z 8. třídy zase přišel s tématem ryby.

Je krásné, když někdo dokáže předávat informace o tématu, kterým sám žije, protože se mu věnuje ve volném čase a ještě připraví hry a aktivity pro mladší děti. Velmi se nám to líbilo a vážíme si toho, že za námi studenti z vyšších ročníků s radostí přišly.





V matematice dokončujeme druhý pracovní sešit a polovina dětí již pracuje v sešitě třetího dílu. Děti se naučily rozlišovat lichá a sudá čísla, pracovaly i s čísly do 100 a to tak, že přiřazovaly správný počet barevných kuliček k číslu, aby si konkrétněji představily, jaké množství se s číslem pojí. Všem to šlo skvěle. Je vidět, že děti jsou fascinované většími čísly, přirozeně jsou v úžasu a je to pro ně radost a výzva pohybovat se ve vyšším číselném oboru.





Velikým společným zážitkem bylo potkat se i s rodiči v neděli na školní zahradě. Počasí nám přálo, měli jsme bohatý program, na kterém se všichni spolupodíleli. Byly připravené tvořivé aktivity, sportovní činnosti a pokusy. Měli jsme hojnost jídla, zasadili jsme rostlinky do naší bylinkové spirály a ještě děti s rodiči ozdobily plot vypletením obrázků pomocí provázku. Moc děkujeme za společný čas v plynutí, radosti, pohodě a vzájemné podpoře.





Pravidelně se staráme o naší školní zahradu, již nám vyrostly sazeničky dýně a cukety, a tak jsme některé rostliny zasadily na venkovní záhon. Máme radost, že zahrada vzkvétá. Navštívili jsme Toulcův dvůr a objevovali, co žije na kompostu. Také jsme byli v zoo koutku v Milíčovském lese a krmili jsme nejrůznější domácí zvířata.





No a v neposlední řadě tu máme pro vás knihu z angličtiny, kde je slovní zásoba a fráze s měsíce březen, kdy jsme se zabývali tématem jídlo. Podobné knihy pro vás chystá Iva i v dalších tématech, jen prosíme o strpení, tato příprava chvíli trvá.


Odkaz pro rodiče a děti zde


V dubnu jsme se zabývali tématem zvířata.

Zde posílám několik odkazů na zopakování a procvičení.



Commenti


bottom of page