top of page
Obrázek autoraIrena Havlíčková

9. - 13. 9. Respektujeme se a pomáháme si

Nadále se seznamujeme a hrajeme týmové hry, při kterých se učíme spolupracovat ve

skupinkách a vzájemně si pomáhat. Zjišťujeme, co máme společné, a poznáváme, v čem se lišíme. Víme, že každý z nás je jedinečný a vyniká v něčem jiném.


Připomínáme si také pravidla, která si děti v minulém týdnu formulovaly. Společně jsme zjistili, jak důležité je dodržovat domluvené dohody, a diskutovali jsme o tom, co se může stát, pokud tomu tak nebude. Jako významné se ukázalo pravidlo „STOP“, které funguje v celé škole a začíná i v naší třídě.


Jak by řekly děti, dostali jsme se také k "opravdovému učení".


Český jazyk

Při příchodu do třídy na děti čeká ranní dopis, ve kterém se dozvědí, na co se mohou během dne těšit. Někdo už ho přečte sám, někdo si řekne o pomoc a jiný si počká na ranní kruh. V rámci čtení s porozuměním se zaměřujeme na hlavní myšlenku textu, abychom lépe chápali jeho obsah.

Nezapomínáme ani na psaní – uvolňujeme ruku, cvičíme prsty a trénujeme také správný úchop tužky.


Matematika

V matematice jsme se tento týden učili převážně na hřišti, kde jsme s pohybem procvičovali různé

matematické dovednosti. Děti se také seznámily s novým matematickým prostředím – krychlovými stavbami, které pomáhají rozvíjet prostorovou představivost a logické myšlení.


Projekty a ITB

V Projektech jsme se zaměřili na naše měsíční téma – římské číslice. Děti začaly tvořit svou první knížku, kde se postupně seznamují s jednotlivými římskými číslicemi a jejich využitím.




Comments


bottom of page