top of page
Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

3. týden v 1. třídě

Milí čtenáři,


ve 1. třídě máme příjemnou pracovní atmosféru, prvňáci zase stihli udělat mnoho práce, máme z nich radost :-) Pracujeme se sílou hlasu, učíme se být ohleduplní k ostatním a celkem se to daří.


V matematice již děti samostatně pracují s vláčky a krychličkami.




V českém jazyce se zabýváme samohláskami krátkými A, E, I/Y, O, U a dlouhými Á, É, Í/Ý, Ó, Ú/Ů.

Velmi nás zaujala písnička samohlásky, užili jsme si s ní spousty legrace. Můžete si ji také poslechnout :-) Hrajeme na roboty, pracujeme s didaktickým materiálem, který máme ve třídě, děti přiřazují předměty k písmenům podle toho, na jaké písmeno slovo začíná. Moc je to baví.




Velice oceňujeme schopnost dětí pracovat ve skupinách a domluvit se. Děti ve trojicích nebo čtveřicích vytvořily knihu čísel. Z čísel od 0-9 vytvořily obrázek a když čísla seřadily a listy sešily provázkem, kniha byla hotová. Není to jednoduchý úkol, ale všechny skupiny měly mnoho zajímavých nápadů a nyní můžou být na své dílo právem hrdí.



V angličtině už pojmenujeme většinu barev, umíme se zeptat a odpovědět na otázku “What is your favourite colour?” a známe několik písniček o barvách. Odkazy na některé písničky, které jsme zpívali ve škole: Favourite colours, Rainbow song, I see colours everywhere

Pokud budete mít chuť, zahrajte si hru BINGO. (Až Vás hra vyzve vybrat si “mode”, vyberte prosím “COLOURS”. Pak vyberte velikost mřížky a můžete si zahrát. Have fun!


I venku zažíváme mnoho legrace. Skládáme písmenka z těl, lezeme po stromech, sportujeme. Už víme, na koho si dát pozor, kdo nás při vybíjené všechny vybije. :-)



Na konci týdne je pro nás důležité sdílení, ohlédnutí se za tím, co se nám dařilo, co jsme se nového naučili, na co se zase budeme po víkendu těšit do školy.







Comments


bottom of page