top of page
Obrázek autoraIrena Havlíčková

16. - 20. 9. Poznáváme a objevujeme

Děti se už mnohem lépe orientují v režimu dne. Vědí, kde najdou, co je čeká, a umí se zeptat, pokud něčemu nerozumí. Trénují, co se už naučili, a těší se na to, až začnou samy číst a psát. Důraz klademe na to, aby čtenému textu rozuměly a aby si při psaní nefixovaly špatné návyky. Téměř každý den objevíme něco nového.


A co nám tento týden přinesl? To si můžete přečíst na dalších řádcích.


Český jazyk

V češtině se poctivě chystáme na psaní písmen. Každý den uvolňujeme ruku, učíme se správně sedět a držet tužku. Kreslíme, malujeme, skládáme puzzle a stavíme.

Děti už čtou krátká slova. Ve Čteme s porozuměním každý den jsme otevřeli novou kapitolu, ve které se už nezabýváme jen hlavní myšlenkou, ale ptáme se na to Kdo? a Co?


Matematika

Prvňáci a prvňačky se seznámili s novým matematickým prostředím – vláčky, které zatím porovnáváme, a s novými pomůckami. Počítáme každý den u ranní zprávy. Pracujeme s číselnou řadou, porovnáváme čísla, sčítáme je a odečítáme, aniž by si toho většina dětí všimla :)


ITB

Velkou část ITB jsme se učili venku na školní zahradě. Mluvili jsme o pravidlech v družině, hráli míčové hry a stavěli opičí dráhu.


Projekty

V Projektech skupinka dětí prozkoumala dílnu, která voní dřevem a je plná nejrůznějších nástrojů a barev. Zbytek party pokračoval na tvorbě knížky s římskými číslicemi.


Angličtina

V angličtině už pojmenujeme většinu barev, umíme odpovědět na otázku “What is your favourite colour?” a známe několik písniček o barvách. Odkazy na písničky o barvách:



Pokud budete mít chuť, zahrajte si hru BINGO. (Až Vás hra vyzve vybrat si “mode”, vyberte prosím “COLOURS”. Pak vyberte velikost mřížky a můžete si zahrát.


Have fun!






Comments


bottom of page